måndag 15 september 2008

Hmmm...

Det var som tusan, Ungerns regering gör samma sak som den brittiska och Bulgariska.

Man undrar vart världsekonomin är på väg egentligen. Det mest problematiska tycker jag inte verkar vara bankkrisen, utan lågkonjunktur, snart slut på olja, och brist på mat samtidigt. Det enklaste sättet att få ner oljekonsumtionen, och därmed oljepriset och matpriserna skulle ju vara att odla grödor som kan bli etanol.

Men en del säger ju att det är det som gör maten så dyr... Puh...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är viktigt att vi når större grad av självförsörjning (framförallt på nationell nivå) i matproduktionen, då skulle maten bli mindre av en handelsvara. Sen är det förstås ohållbart att fortsätta äta kött.

Maladets! sa...

Så sant. Kanske kan dyrare mat göra att fler kan försörja sig som småbönder... Tänk vad skönt det skulle vara att bo på landet, sälja hallonsaft och fårost, men ha ett anant jobb samtidigt.

Och om vi ska vara optimister finns det ju en bra aspekt med dyr olja och "vanlig" mat - det påverkar ju itne lokala producenter i lika hög grad, och gör deras produkter konkurrenskraftiga.

Du nämde t.ex.att havregryn blivit dyrare? men betyder itne det att skillnaden mellan vanliga och ekologiska har minskat?

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.