torsdag 30 oktober 2008

Revolutionen är här...

  Vad är det som händer egentligen? USAs centralbank sänker med enig styrelse räntan till 1 % och tigger om en inflation som kommer äta upp allt som människor tjänar i lön, eller vinst för den delen. Undrar hur man ska hantera en rusande inflation och finanskris samtidigt om ett halvår.

De enda som tjänar på det är de som belånat sig och inte kan betala sina lån... Det är inte alla ekonomer som tycker om det - att döma av hur kapitalt oförstående skribenter på nätet är så är det en ny klasskamp som gror i samhället. Mellan de som lever på den reella ekonomin, som arbetaren på Volvo och hans chef, och de som lever på att spekulera med lånade pengar, som managern på någon hedgefond.

Att Ryssland, Quatar och Iran bildar en ny oljekartell visar att USA´s inflytande är noll och ingenting utanför gröna zonen i Bagdad och Kabul. Jag tvivlar på att Obama, som jag gillar mer än Putin, kan göra någonting åt det.

 På Die Zeit online vädras öppet åsikter som att kapitalism är fel, och naturvidrigt. paradigmskifte?

 Det känns som att det är paradigmskifte på gång över allt samtidigt... jag tror verkligen vi lever mitt inne i en revolution och att ingen av oss vet vart vi hamnar om några år.

Inga kommentarer:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.